Landstede Groep

De echte onderscheiding

10-07-2020

Op 24 april werd onze bedenker, Nabil Sahhar al verrast met een telefoontje van de burgemeester van Twenterand dat hij een koninklijke onderscheiding mocht ontvangen. Vrijdag 3 juli vond de feestelijke uitreiking plaats. Vanwege corona in een klein comitée van familie en in het bijzijn van de twee maatjes die zich actief hebben ingezet voor deze onderscheiding als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Het lintje werd Nabil opgespeld door zijn oudste zoon.

Verbinder
Het 'ridderschap' is Nabilgericht voor zijn tomeloze inzet voor de succesvolle, door hemzelf bedachte projecten Maatje op Maat en Mentoring @ work van Landstede Groep, die landelijke en buitenlandse (Finland!) Navolging hebben gekregen. Ook zijn werkzaamheden voor de Stichting Vrede voor Palestina en zijn inzet in de Commissie van Toezicht van de Penitentiaire Inrichting te Zwolle zijn in de beoordeling betrokken. Activiteiten waarin Nabil naar voren komt als een warme mens die verbindt, die mededogen heeft met de medemens, en in het bijzonder betrokken is bij de jeugd waarvoor hij dag en nacht klaar staat.

Breed gedragen
De toekenning wordt door de mensen gedragen - zowel maatjes als personen uit diverse hoeken van de maatschappij –die de aanvraag enthousiast worden ondersteund. Het is een prachtige afronding van een traject dat een paar jaar geleden geleden begon met de opmerking van het ene maatje "Goh, zo'n man verdient toch een lintje" en de reactie van het andere maatje "en vragen die we toch aan!".

Landstede Groep is trots dat zijn werk hiermee nationale erkenning heeft gekregen!