Landstede Groep

Investeren in toekomstige werknemers

Mentoring@work

Investeren in een toekomstige werknemer

Leren in, aan en van de praktijk vormt de basis van het leerproces in het Middelbaar Beroeps Onderwijs. Het bedrijfsleven investeert voortdurend in jongeren om hen het vak te leren. Sommige jongeren kunnen aanvullende begeleiding op de werkvloer gebruiken. Hier komt Mentoring@work met de oplossing. Mentoring@work is een spin-off van Maatje op Maat. Het is een initiatief van Landstede, aangenomen als VSV-project in de regio IJsselVecht.
De kracht hierbij is de inzet van “Bedrijfs-Maatjes”. Deze ‘Bedrijfs-Maatjes’ zijn vrijwilligers, voornamelijk oud-werknemers die het bedrijf goed kennen. Zij hebben een schat aan ervaring en beschikken over tijd om de aanvullende begeleiding te bieden. Dit vergroot de succesfactor van de stagiaire en verlicht tegelijkertijd de taak van de praktijkopleider.

Wie zijn de Maatjes

Het Maatje is een volwassen vrijwilliger. Hij of zij begeleidt een student van Landstede op het gebied van school en sociaal-maatschappelijk terrein. Deze begeleiding is aanvullend op de begeleiding die vanuit de opleiding wordt geboden.

"Nooit te oud om te leren"
Jan Grijpma
gepensioneerd vmbo-docent
lees mijn verhaal
"ik probeer steeds vanuit het perspectief van de student te denken en niet vanuit het mijne"
Hanny Kuiper
vanuit de Jeugdzorg, Hoofd Beleid en Ondersteuning
lees mijn verhaal
"Er is altijd tijd te vinden om jongeren te helpen"
Adnan Meral
Accountant i.o. bij de Belastingdienst
lees mijn verhaal