Landstede Groep

"ik probeer steeds vanuit het perspectief van de student te denken en niet vanuit het mijne"
Hanny Kuiper
vanuit de Jeugdzorg, Hoofd Beleid en Ondersteuning


. Ik vind het leuk om mijn kennis, vaardigheden en misschien een paar wijsheden beschikbaar te stellen, zodat de student die ik begeleid, er vleugels van krijgt. Zelf krijg ik daar trouwens ook veel energie van.”

Vragen
De student, Huub en Hanny zien elkaar om de twee, drie weken bij Hannie thuis. Huub vindt het prettig dat het “minder schools” is. “Het voelt minder als moeten.” Veel van hun gesprekken gaan over de vraag hoe hij zijn planning kan verbeteren, maar ondertussen passeren ook andere zaken de revue.
“Door Hannie leer ik de dingen ook van de andere kant zien", zegt student Huub. Ik ben erachter gekomen dat mijn probleem niet zozeer in de planning zit, maar in het aan de slag gaan, het belang van school zien. Ik heb nu voor mezelf veel helderder: dit jaar wil ik er echt voor gaan.”
Voor Hannie is het vooral een kwestie van vragen stellen. “Sta je zelf eigenlijk wel achter die planning? Of moet het vooral van school? Door dergelijke vragen te stellen, gaat er een wereld voor Huub open. Verder doe ik niet zo veel. Ik vertel niet al te snel dingen van mezelf. Als hij vraagt hoe ik zelf sommige dingen in mijn leven aanpak, vind ik dat prima. Maar het gaat om hem, niet om mij.”