Landstede Groep

Tweede boek Maatje op Maat: ‘Hoe gaat het met jou?

04-01-2021

Staan wij voldoende stil bij de kleine dingen die het verschil maken in het leven van jongeren? Luisteren we genoeg naar wat jongeren bezighoudt?

Vijf levensverhalen bewijzen kracht van de menselijke maat

In ons tweede boek; ‘Hoe gaat het met jou? Stralende Sterren van Maatje op Maat’  vertellen vijf alumni-studenten van Landstede MBO, hoe ze ondanks tegenslagen en belemmeringen erin geslaagd zijn hun leven op orde te krijgen met behulp van een maatje, een coach of iemand anders uit hun omgeving.

De levensverhalen van de vijf sterren zijn getuigenissen van de menselijke kracht die hen op de been hield, ondanks de vele tegenslagen in hun leven. Melanie, Bert, Maria, Leyla en Emmanuel stellen ons voor aan de mensen die een rol in hun leven hebben gespeeld. Soms was die rol misschien heel klein, maar altijd waardevol. Ze delen met ons het geheim van hun succes, met vallen en opstaan, met een lach en een traan.

In dit boek zien we de mens, de kwetsbaarheid en de kracht. De menselijke kracht die telkens overwint zal iedereen die het boek leest raken, inspireren en moed geven om nooit op te geven.

Samenspel onderwijs en maatschappij

Dit boek is het resultaat van een samenspel tussen vrijwillige maatjes -die hun verhalen hebben gedeeld-, studenten van de opleiding Vormgeving & Entertainment - die de vormgeving als eindexamenopdracht mochten maken-, ex-collega’s, Nabil Sahhar -bedenker van het concept- en medewerkers van de afdeling Communicatie & Marketing van Landstede Groep. Een bundeling van krachten en een bewijs van de samenwerking tussen onderwijs en maatschappij.